Van schouders en engelen

Afgelopen woensdagnacht reed ik op de A1 naar huis (het was niet druk) toen ik uit het niets van links een auto op me af zag komen waarna ik de rechter- en linkervangrail meepakte en op de linkerbaan tot stilstand kwam naast de andere auto die ondersteboven lag. Als ik naar de foto’s kijk moet er een flink snelheidsverschil zijn geweest tussen beide auto’s.
De andere bestuurder was al uit z’n auto geklommen waarna we naar de vluchtstrook zijn gelopen, ik 1-1-2 heb gebeld. En toen kwam het gehele hulpverlenerscircus op gang.
Eerst de politie, daarna ambulance, brandweer, berging.
Er is geen proces-verbaal opgemaakt; de politie-agente zei dat ik het maar moest zien als een flinke parkeerboete (zie de foto’s – het voelde toch anders).
De snelweg helemaal uitgekruisd (maar toch reden er auto’s met een flinke vaart langs de hulpverleners).
Ik mankeerde hoegenaamd niets, de andere bestuurder is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. En ik met een politiewagen naar huis (flink vaartje. Opvallend was dat de politie-navigatie de nieuwe lay-out van A1/ A9 nog niet kende).

Nauwelijks geslapen die nacht, en de volgende dagen aan het regelen. Hoewel wordt gezegd dat ‘de verzekering alles regelt’ was er nog genoeg om mee te regelen.

De Clio is total-loss verklaard, en de verzekering belooft snel uit te keren. Wat mij betreft wordt het weer een Renault; met de veiligheid zit het wel snor (in de auto was er geen schade zichtbaar).

Wàt heb ik een ongelooflijk geluk gehad die nacht!

In de media:
Gooi en Eemlander
Regio14.nl


https://www.regio14.nl/2017/11/16/auto-op-zijn-dak-bij-ongeval-op-a1/ https://www.regio14.nl/2017/11/16/auto-op-zijn-dak-bij-ongeval-op-a1/ https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/veel-schade-bij-ongeval-op-a1-bij-naarden https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/veel-schade-bij-ongeval-op-a1-bij-naarden https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/veel-schade-bij-ongeval-op-a1-bij-naardenOnderstaande foto’s zijn gemaakt bij het autoschadebedrijfIk had nog een doosje bier gekocht. Slechts 4 flesjes hebben het niet gehaald.

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.