Op zoek naar inzicht

Net als veel andere collega’s doe ook ik mee aan de training ‘Persoonlijke Effectiviteit’ welke wordt gegeven door een trainer van de Stairwaysgroep.

Voorafgaand aan deze traing heb ik een vragenlijst ingevuld waarmee mijn persoonlijk Insights Discovery Profiel is gegenereerd, Dit is een soort van analyse welke lijkt op het Enneagram en zou gebaseerd zijn op het werk van Carl Jung. Het resultaat hiervan is een kleurenprofiel en een bijbehorend boekje waarin je sterke- en zwakke punten staan en is gericht op het samenwerken met anderen.
Ik verzet me altijd tegen dat ‘hokjes-duwen’, en wat mij betreft krijg ik alle kleuren van de regenboog. Toch vond ik de uitkomst opvallend treffend (en meer dan de obligate horoscoop uit de krant). Nieuws bracht het me niet (dat zou ook raar zijn natuurlijk).

Doelstellingen van de training zijn ondermeer het verkrijgen van inzicht in jezelf (hoe kom je op anderen over, wat zijn je sterke- en zwakke punten) en het verkrijgen van inzicht in anderen (hoe kun je inspelen op de vragen en behoeften van anderen). De training lijkt vooral bedoeld voor managers en verkopers (al werd dit laatste handig verlegd naar: als je iets wilt van/ met je collega’s moet je dit ook verkopen) en is gebaseerd op NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).
En dat is toch een beetje eng. Laat het programmeren maar aan mij over denk ik dan.
Ik denk dat ik ontregelend genoeg ben geweest om het voor mezelf luchtig genoeg te houden en de kriebels binnen de perken.

Hoe het verder gaat weet ik nog niet (dat beschrijf ik vast nog wel).
Zo’n trainer heeft altijd aardige quotes;

  • Principes zijn zelf-opgelegde hindernissen.
  • Succes is een keuze, geluk is een besluit
  • Ieder mens wordt geboren als origineel maar sterft als een kopie
  • De grootste motivator is het vermijden van angst
  • Behandel de ander zoals de ander behandeld wil worden.

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.