De Turkse kapper

Nu ik ben verhuisd was het ook tijd een kapper in de buurt te zoeken (want: wat er ook gebeurt, je haar groeit door).
Op het pleintje tegenover mijn flat zitten 2 kappers (trouwens ook 2 winkels met gehoorapparaten, dat is vast omdat mijn flat omringd is met bejaardentehuizen – handig voor later…)

Eén van die kapperszaken ziet altijd grijs van de mensen, dus het werd die andere.
Dat werd één groot feest!
Het bleek namelijk een Turkse kapsalon te zijn (de baas deed 5 jaar geleden iets totaal anders, vast slager ofzo), dus dat betekent een hoop gezelligheid (de Turkse klantjes maken erg veel grapjes onderling), kopjes thee en een speciale behandeling.
Toen ik mijn gewenste haardracht aangaf begon het onderhandelen; de kapper wilde er graag iets anders van maken. Nou; ik was benieuwd. Nadat hij klaar was met knippen (en ik best tevreden was) besloten we om dit model ‘van 1 tot 6‘ te noemen; dit heeft vast iets te maken met de tondeuse en het regelmatig verwisselen van de opzetstukken.

Na het knippen volgde de speciale behandeling, die begon met zoeken naar een speciaal attribuut wat zich in de zakken van een andere klant bleek te bevinden. Het ging om een gewone aansteker die op de vlammenwerp-stand werd gezet waarna de vlam in mijn oor werd gestoken; weg oorhaar!

Na de gehele behandeling werd er een behoorlijk bijtende tonic (whisky was het niet werd mij desgevraagd bevestigd) op mijn gezicht (en oren) gesmeerd en was ik klaar.
Voor een schappelijke prijs van €10,- was ik een hoop haar kwijt en minstens zoveel ervaringen rijker!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.