18 of 21

Ik ben er zo eentje die de gehele dag het nieuws in de gaten houdt. Overdag tijdens werktijd gebruik ik hiervoor iGoogle als startpagina in mijn webbrowser (Google Chrome), met daarop diverse nieuws-feeds. Van landelijk naar lokaal (nieuws.nl, de feed van RTV Utrecht, de feed van de Stad Amersfoort) en natuurlijk niews op gebied van ander interesses en vakgebied.
‘s Avonds thuis staat de computer (meestal) niet aan, maar de televisie vaak wel (zeker als ik niet de enige ben die thuis is), en dan schakel ik toch dikwijls om naar de nieuws-indexpagina van teletekst, aan de koppen heb ik vaak genoeg, een enkel bericht lees ik wel.
Ik heb regelmatig de indruk dat voor de redacteuren teletekst een minder belangrijke manier van nieuwsverspreiding is, gezien de taal- en stijlfouten (pagina 703 van NOS-teletekst is zo’n pagina, moet je ‘s ochtend vroeg eens lezen wat ze daar om 04:00 ‘s nachts schrijven, maar hoe lokaler je komt des te meer taalproblemen lijken er te zijn)
Soms kom je daar ook grappige dingen tegen…

Ik ben er zo eentje die de gehele dag het nieuws in de gaten houdt. Overdag tijdens werktijd gebruik ik hiervoor iGoogle als startpagina in mijn webbrowser (Google Chrome), met daarop diverse nieuws-feeds. Van landelijk naar lokaal met nieuws.nl, de feed van RTV Utrecht, de feed van de Stad Amersfoort (in onze stad moeten we het voor het lokale nieuws doen met een gratis huis-aan-huiskrantje…) en natuurlijk nieuws op gebied van ander interesses en vakgebied.

‘s Avonds thuis staat de computer (meestal) niet aan, maar de televisie vaak wel (zeker als ik niet de enige ben die thuis is), en dan schakel ik toch dikwijls om naar de nieuws-indexpagina van teletekst, aan de koppen heb ik vaak genoeg, een enkel bericht lees ik wel.

Ik heb regelmatig de indruk dat voor de redacteuren teletekst een minder belangrijke manier van nieuwsverspreiding is, gezien de taal- en stijlfouten die je daar tegenkomt. Pagina 703 van NOS-teletekst is zo’n pagina; moet je ‘s ochtend vroeg eens lezen wat ze daar om 04:00 ‘s nachts schrijven, en: hoe lokaler je komt des te meer taalproblemen er lijken te zijn.

Soms kom je daar ook grappige dingen tegen…

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.