Terugkeer in je eigen sporen

Voor de afgelopen zomervakantie had ik reeds een stapel boeken ingeslagen (het merendeel Engelstalig; dan doe ik er tenminste wat langer mee) en ik dacht dat dat wel voldoende zou zijn.

Echter, op Schiphol kwam ik de (voor mij) nieuwe Paul Theroux (mijn meest favoriete reisschrijver) tegen; genaamd Ghost Train to the Eastern Star. Dit boek kon ik niet laten liggen! In dit boek doet hij de treinreis die hij ruim 30 jaar geleden maakte (beschreven in The Great Railway Bazaar – De grote spoorwegcarrousel) nog eens over.

De tijden zijn sindsdien behoorlijk veranderd, soms ten goede (denk aan de oorlogen in Cambodja en Vietnam waardoor in het eerdere boek delen van de reis onmogelijk waren), en soms wat minder; Afghanistan is nu een onmogelijk land om doorheen te trekken. Wederom een prachtig boek om tijdens een strandvakantie te lezen!

Lees hier het artikel over Paul Theroux en Ghost Train to the Eastern Star door Hans Bouman in de Volkskrant.

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.