Onder de tong van de allergie af?

 

Net als ik heeft ook dochterlief last van allergie voor verschillende dingen (niet alles wat ik met mijn genen heb doorgegeven is even positief…).

Naast allergie voor (huis)dieren met haren (katten, honden, konijnen, paarden, cavia’s), onze grote vriend de huisstofmijt, doen uiteraard de pollen van een aantal bomen en planten een duit in het zakje.

Omdat ze er daarnaast astma bijheeft, vormt dat soms een dubbele belasting!

Omdat zij er meer last van heeft dan ik was er maar weer een afspraak gemaakt bij de allergoloog in het ziekenhuis voor een allergieonderzoek.

Ze druppelen dan op vaste plekken op de arm een oplossing met een bekend allergeen, krassen het in de huid en kijken na enige tijd welke stof een allergische reactie (in de vorm van een bultje) geeft, en welke niet. De uitslag is zelden meer verrassend.

Dit onderzoek werd gedaan door een aardige allergieverpleegkundige die aangaf dat er tegenwoordig verschillende therapieën mogelijk zijn, bijvoorbeeld met druppeltjes onder de tong die het lichaam ertoe moeten bewegen minder critisch met dat allergeen om te moeten gaan. Dat klonk goed!

Eénmaal terug bij de allergoloog bleek dat de bewuste dame betaald werd door de fabrikant van die middeltjes (raar dat dit niet van te voren wordt verteld, is toch een vreemde manier van sponsoring zou ‘k denken), maar hij zag er wel heil in om met 1 middeltje te beginnen.

Het is dus nu ieder dag opbouwen totdat ze aan de maximum dosis van 5 druppeltjes Sublivac van HAL Allergy met daarin 10.000 au per mililiter waarbij au zou staan voor Allergie-unit of Anson eenheid, -geen idee wat dit inhoudt- met Graspollen II-extract. Volgens de bijsluiter moet ze dit gedurende 3 à 5 jaar volhouden (al zou wel eerder blijken of het überhaupt werkt). Sublivac is een zogenaamde desensibilisatievloeistof, wat inhoudt dat het lichaam ongevoeliger wordt gemaakt voor de allergenen die in de vloeistof zitten  doordat het langzaam aan de prikkel kan wennen en er na verloop van tijd minder hevig op reageren.

We zijn zeeeeer benieuwd! 
Al zoekende kwam ik 1 lotgenoot tegen. 
(Bij HAL moet ik eigenlijk eerder denken aan de computer HAL9000 van Arthur C. Clarke’s Space Odyssey)

Tagged: Tags

One thought to “Onder de tong van de allergie af?”

  1. Hoi, las je berichtje op onze weblog. Kevin is nu ruim anderhalf jaar bezig met de sublivac. Afgelopen zomer/herfst, de periode waarin de combinatie van huisstofmijt, katten en pollen het ergst is merkte we er nog weinig van. Maar goed toen was hij pas op 1/3 van de kuur. We hopen deze zomer meer resultaat te merken. Het is wel een makkelijk medicijn om te geven, de routine zit er wel snel in, alleen om het op tijd weer te bestellen daar gaan we nog wel eens de mist in. Dat moet ruim twee weken van te voren bij onze apotheek. Maar goed, als dat alles is. Het smaakt blijkbaar niet vies, want hij neemt het elke avond zonder te zeuren. Nog ruim een jaar te gaan……en dan hopelijk allergievrij (of een heel stuk minder) Altijd die pillen en die puffer mee, pfhhh. Die vergeten we dus ook regelmatig waardoor we weer rechtsomkeer kunnen maken om de tas weer op te halen. We houden goede hoop. Succes met de kuur.
    Groetjes Leila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.