Van Amsterdam naar Amsterdam

Eén van de aardigste reisprogramma’s op de Nederlandse televisie vind ik 3 op reis dat iedere zondagavond door omroep Llink wordt uitgezonden. In dit programma doet Floortje Dessing (wij zeggen altijd Dressing trouwens)verslag van haar grote reis, afgewisseld met Sebastiaan Labrie en Froukje Jansen die een korte trip doen.
De reis van Floortje gaat dit seizoen van Amsterdam naar Amsterdam eiland (Île Amsterdam, een piepklein stukje Frankrijk in de Indische oceaan), waarbij ze laat zien wat er onderweg allemaal gebeurt.
In de periode waarin ik dit schrijf is ze met de laatste etappe bezig; van Reunion naar het eindpunt Amsterdam Eiland.
Het grappige is, dat ik nu net het boek het verdwaalde eiland – Amsterdam op 37 ° 50 ‘ Zuiderbreedte geschreven door Alfred van Cleef aan het lezen ben waarin hij exact hetzelfde einddoel voor ogen heeft.
In tegenstelling tot bij Floortje is het voor Alfred een echte obsessie waarvoor alles moet wijken.
In het boek beschrijft hij hoeveel moeite hij heeft moeten doen (4 jaar lang zeuren en zanikken bij de Franse overheid) om de trip te kunnen maken op de Marion Dufresne (inderdaad: hetzelfde schip als waarmee Floortje vaart) en een verblijf op het eiland te kunnen regelen. Uiteindelijk gaat het hem lukken.
Wanneer ik alle gedoe lees ben ik benieuwd hoe het Floortje allemaal is gelukt. Een suksesvol televisieprogramma helpt vast en zeker!
Het boek is in 1999 uitgegeven, dus Alfred van Cleef was Floortje minimaal 10 jaar voor. In de aflevering die op 8 februari werd uitgezonden was Floortje het boek ook aan het lezen. Grappig was dat!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.