De schaduw de mist in

Een tijdje geleden kwam het boek ‘Caribisch Complot’, geschreven door Tomas Ross uit.
Het verhaal zou geschreven zijn in de stijl van Havank en vanwege de vele gelijkenissen met het verhaal Holleeder zou deze bovenmatig geïnteresseerd zijn in het verhaal.
Op zolder heb ik een hele stapel ‘Schaduw-boekjes’ liggen waarin op een humoristische en onderkoelde wijze het oplossen van een misdaad wordt beschreven. Zeeeer lezenswaardig! Ik was dus erg benieuwd naar wat Tomas Ross ervan maakte.

Ik vond het een erg saai verhaal met overloze opsommingen en hier-en-daar tussendoor Schaduwiaans taalgebruik. De ‘humor’ zoals door Tomas Ross gebruikt kwam op mij erg geforceerd (en daardoor niet leuk) over.

Ik heb het boek niet uitgelezen; wat mij betreft zijn de pretenties meer dan niet waargemaakt.

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.