Effe uitwaaien

Afgelopen weekend zijn we naar Egmond aan Zee geweest.
We overnachtten in Hotel Zuiderduin, wat inmiddels een beetje sleets aan het worden is. Maar goed, de prijs is redelijk en de sauna op de benedenverdieping is prima. Het hotel zat vol met allerlei wielrenners; in Alkmaar is dit weekend het EK Baanwielrennen, en ploegen uit oa Tsjechië, Oostenrijk, Groot-Brittannië en Italië hadden ons hotel uitgezocht als slaapplaats.
Als eerste zijn we natuurlijk het strand opgegaan. Bij het betreden zagen we al borden staan dat het strand van Egmond een Ecobeach is, wat zoveel wil zeggen dat Rijkswaterstaat probeert door het slaan van lange palen meer zand vast te houden (waardoor er minder of geen zandsuppletie meer nodig is). Om dit nu meteen Ecobeach te noemen…
Op sommige plekken lag het strand bezaaid met stukken paraffine (kaarsvet). Ik kon zo snel geen berichten vinden dat er opnieuw paraffine geloosd zou zijn door een schip, dus wellicht is het nog spul dat in augustus bij Texel is aangespoeld.
De dames zijn daarna aan de fitness gegaan; ik heb mijn grote vriend slijterij Meijer weer eens opgezocht om mijn voorraad lekkere (bock-)biertjes weer op peil te brengen.
Eenmaal herenigd was het tijd voor een biertje en een lekker hapje eten bij strandpaviljoen De Uitkijk (dat over een week weer wordt afgebroken).
Na het eten zijn we lekker de sauna in geweest, en daarna uitgeteld in slaap gevallen.
We hebben enorme mazzel gehad met het weer; ´t was een prima uitje zo!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.