Bierschrijven

Voor m’n laatste verjaardag kreeg ik het boekje Minder Trammelant in Bierland, geschreven door Rick Kempen en Marco Philipsen, cadeau. Beide schrijvers zijn professioneel met bier bezig (wie wil dat niet) bij Bier & Co en Mitra.
Het resultaat is een erg leuk boekje waarin een groot aantal, in Nederland verkrijgbare bieren, per type op een luchtige manier worden besproken en wel zodanig dat het resultaat, behalve een uitbreiding van de aanwezige bierkennis, ook behoorlijk gezonde trek in een biertje is. Goed gedaan dus!
Wat wel een beetje jammer is, is dat het boekje stikt van de taal- en stijlfouten (zo wordt consequent gesproken van een smaakpallet waarbij ik er vanuit ga dat de smaak van een biertje niet een houten transportplateau maar een scala aan smaken betreft – en dus als palet moet worden geschreven), en dat het zich op een aantal plaatsen herhaalt, maar dat heb je zeer waarschijnlijk niet meer door na de consumptie van enkele van de genoemde biertjes.
Voor mij is één van de resultaten van dit leuke boekje, dat ik lid ben geworden van vereniging PINT (Vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier), die binnenkort weer het jaarlijkse Bokbierfestival organiseert.

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.