Op je eigen eiland

Wie wil dat nou niet, een eigen eiland waar je je lekker kunt terugtrekken?
Ik ben net uitgelezen in het boek Zeezicht (oorspronkelijke titel Searoom), geschreven door Adam Nicolson.
Deze man hééft z’n eigen eilanden, Garbh Eilean (het Ruige Eiland), Eilean Mhuire (Maria Eiland), Eilean an Tighe (Huis Eiland) welke tesamen de Shiant’s heten, gelegen aan de westkust van Schotland (de Buiten-Hebriden). Hij heeft deze geërfd van z’n vader die ze in de jaren 30 van de vorige eeuw kocht voor 1400 pond.
Het boek is zowel het verhaal over de schrijver zelf; hoe hij het leven op de Shiant-eilanden ervaart, maar ook over de geschiedenis van deze 3 piepkleine eilandjes (en daar wordt het boek soms een beetje saaier). Zo gaat hij met een aantal archeologen de geschiedenis van de bewoning van de eilanden onderzoeken. Je zou het niet verwachten, maar  deze afgelegen piep-kleine eilandjes zijn al eeuwenlang bewoond.
Op sommige dagen ben ik toch bar jaloers op deze man!
Helemaal onbewoond zijn de eilanden niet; je kunt er logeren!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.