Ook lekker zonder BMW!

Een tijdje geleden zat ik lekker te lezen in het boek De enige gast geschreven door Dylan van Eijkeren (lees hier een fragment) waarin hij schrijft over zijn tour door Duitsland die hij in de winter van 2003 – 2004 maakte met z’n BMW. Iedere avond wanneer hij in een treurig hotelletje zat eindigde hij de dag met een goed lagavulinglas Lagavulin-whisky. Verder is het een leuk boek dat lekker weg-leest.
Lagavulin (je spreekt het uit als Laga-voelin), díe destilleerderij hebben we nog niet gehad op Islay. Hij was dicht toen we er langs kwamen.
Deze maand is het gelukkig de whisky van de maand bij de Gall, dus ik heb maar een fles gekocht. Volgens de doos is de Lagavulin-destilleerderij één van de oudste destilleerderijen van Schotland, de inhoud is pas 16 maar zal best smaken!
Grappig genoeg is er zelfs een fan-site van Lagavulin-liefhebbers.
Zie hier een aardig filmpje over de destilleerderij.
Mijn smaaknotities: onmiskenbaar een Islay-whisky (lichte jodium-smaak, peaty) met een zoetige nasmaak (dat komt door het sherry-vat waarin deze whisky gelagerd is). De peaty (turf)-smaak is niet overheersend zoals van de buren Laphroaig en Ardbeg, maar zeker aanwezig. Ik vind ‘m lekker, hij mag blijven!
En de meneer hieronder vertelt wat híj ervan vindt.

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.