Composteerbaar plastic

composteerbaar plasticSinds enige tijd is de thee die ik bij mijn ontbijtje drink, extra verpakt in een plastic ontbijttheejasje waarop met een logo wordt aangegeven dat het composteerbaar zou zijn. Dit wordt ook wel bioplastic genoemd omdat het veel sneller vergaat dan de traditionele plasticsoorten.
Ik vind het eigenlijk nog steeds vreemd dat om zo’n kartonnen doosje nog een extra verpakking nodig is, maar goed, het is nu eenmaal zo.

Bij het weggooien van het plastic twijfelde ik echter wel in welke bak ik het zou gooien; de GFT-bak of toch de grijze. De reden van mijn twijfelen is, dat bij het legen van de GFT-bak regelmatig wordt gecontroleerd of de inhoud wel helemaal klopt. Bij twijfelachtige inhoud wordt de bak niet geleegd.
Het plastic ziet er echt heel erg plastic uit. Zouden de vuilnismannen zijn bijgeschoold op het herkennen van dit nieuwe verpakkingsmateriaal?

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.