Over Armenië

armenieIk ben nu het boek Armenië, geschreven door Philip Marsden aan het lezen. Marsden is auteur van reisverhalen en romans.
In dit boek onderzoekt hij ter plaatse wat er over is van het Armeense rijk. Dit doet hij in 3 delen; het Nabije Oosten, Oost-Europa en Armenië.
We kennen allemaal de geschiedenis van het Armeense volk en de genocide die door de Turken is gepleegd (en totnogtoe steeds als een molensteen om de Turkse nek hangt), maar al lezende in dit boek blijkt vervolgd te worden bijna het lot te zijn van de Armeniërs. In dit boek wordt dit omschreven als de tragische geschiedenis van een volk dat eigenlijk niet mocht overleven.
Mooi om te lezen is dan wel de strijdbaarheid van dit stugge volk dat zich er niet onder laat krijgen. Bijna een parallel met de Joden zou je zeggen. Het enige verschil is dat de Armeniërs niet klagen over wat hen is overkomen, maar gewoon doorgaan met overleven en telkens weer opnieuw beginnen.
Als reisboek is het bijzonder prettig geschreven. Een aanrader dus!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.