We hebben een boom geplant

klimaatboom We hebben een boom geplant (nou ja, niet zelf gedaan) in het Natuurmonumenten Klimaatbos en we zijn niet de enigen! Volgens de website van dit project zijn er meer dan 50 duizend bomen geplant in de buurt van Biddinghuizen. De bedoeling was om met dit ‘bos’ (‘t zijn nu natuurlijk nog maar miniboompjes) te compenseren voor de CO2 die door ons wordt uitgestoten. Dat compenseren vindt plaats doordat een boom (maar ook ander groen, zoals gras) groeit door het omzetten van koolstofdioxide in glucose (die als bron voor bouwstoffen of als energie wordt gebruikt) tijdens de fotosynthese. Wat duidelijk maakt hoeveel bomen nodig zijn om ons stookgedrag ‘echt te compenseren staat ook op dezelfde site te lezen. De 50.000 bomen kunnen elk jaar voor zo’n 22 gezinnen de CO2 vastleggen. En daar is dus 27 hectare aan bomen voor nodig! Oeps…

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.