Het einde van de cirkel

Tom Egeland-Het Einde Van De CirkelIk had het boek al een tijdje liggen (ooit eens voor een kleine €5,- gekocht) en laatst toen ik niet helemaal toppie was ben ik er maar eens in begonnen.
In één ruk uitgelezen!
Het doet bijzonder veel denken aan Dan Brown’s Da Vinci-code, maar dan ruim 2 jaar eerder geschreven (die Dan is aan erg veel mensen schatplichtig geloof ik…).
Hoe dan ook, voor mensen die houden van dit genre; beetje spanning, actie, religie en Tempelridders is dit een lekker verhaal! Het gaat over een archeologische opgraving bij het Varnaeklooster in Noorwegen, waarbij ene Bjørn Beltö toezicht dient te houden. Het Engelse onderzoeksteam stuit daarbij op een vreemd kistje en probeert dat het land uit te smokkelen. In dat kistje zit, zo denkt men, het Q-document.
Ik ben ook erg benieuwd naar wat Tom Egeland nog meer heeft geschreven. Hopelijk kan hij zijn niveau beter vasthouden dan eerdergenoemde Brown, want de overige boeken uit die serie vind ik niet om door te komen!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.