Voor een menselijke thuiszorg…

De SP is op het moment in het nieuws met een actie met posters en een filmpje waarop een bejaarde vrouw zich uitkleedt, als protest tegen de toestanden in de thuiszorg.
Tweede-kamerleden buitelen over elkaar heen van verontwaardiging. Het beeld dat door de SP geschetst wordt klopt niet, het is een belediging voor de werkers in de zorg, en meer van dit soort politieke correctheden.
Ik hoor wel eens van mijn vrouw die in een gecertificeerd verpleeghuis werkt hoe het er aan toe gaat wanneer er ‘hoogwaardigheidsbekleders’ langskomen; alles wordt uit de kast getrokken, iedereen heeft z’n beste kleren aan, het barst opeens van het personeel en er wordt lekker geborreld met de bestuurders van het huis (de koude restjes gaan later trouwens naar de bewoners).
Als dat het beeld is wat de leden van de Staten-Generaal hebben van de zorg, dan is er iets heel erg mis in ons land. En anders zijn het een stel huichelaars die omwille van de stemmen verontwaardigd lopen te doen. Is het niet de regering zèlf die de (wan)toestanden in de zorg veroorzaakt en kan oplossen?

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.