Zoeken naar de Graal

Het heilige Bloed en de Heilige GraalIk heb onlangs het boek Het heilige Bloed en de Heilige Graal geschreven door Michael Baigent, Richard Leigh en Harry Lincoln (herziene versie 1996) uitgelezen. In dit boek, waarvan de eerste versie in 1982 uitkwam wordt zeer gedetailleerd uit de doeken gedaan hoe het nu zit met de Tempeliers, Katharen, Jezus en Maria Magdalena en de Graal.
Hoewel het boek volgens mij van hypotheses aan elkaar hangt en soms wat erg rommelig is beschreven, is het toch een intrigerend verhaal geworden. prieureEn aan mij wel besteed; ik ben dol op Koning Arthur en Merlijn-verhalen en de zoektocht van Hubert Lampo naar De Graal (verzameld in Het Graalboek).
Dat ik daar niet alleen in sta blijkt wel uit het feit dat dit boek door verschillende andere auteurs als bron is gebruikt. Ik noem: De Eeuwigheidsmachine van Johannes en Peter Fiebag, Zoektocht naar de Heilige Graal & De Ark van het Verbond van Klaas van Urk, en de bekendste: De Da Vinci Code van Dan Brown (die dit boek niet als bron noemt maar midden in het verhaal op pagina 243 laat opduiken.
Leesvoer:
Wikipedia
Sir Percival

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.