Toad in de Arena

TOAD gebruikersdag 2007Vandaag ben ik in de AmsterdamArena geweest bij de Quest Nederlandse Toad Gebruikersdag. Naast de kennismaking met de laatste versie van TOAD (wat overigens staat voor Tool for Oracle Application Developers, oorspronkelijk ontwikkeld door de Toadman, nu in het bezit van Quest), was dit een uitgelezen moment om de PL/SQL-evangelist Steven Feuerstein weer eens te horen spreken. Dus uitgedost in mijn TOAD t-shirt (natuurlijk niet, ik ben geen nerd) heb ik mij weer uitstekend vermaakt.  Na de aftrap door de sales-mannen van Quest kon je kiezen uit een track voor ontwikkelaars of een track voor beheerders. Samen met een collega werd het van allebei iets; eerst de Best Practices van Steven Feuerstein (ik krijg meteen zin om dingen weer eens anders, maar dan beter en gestructureerder aan te gaan pakken en de herziene uitgave van zijn Best Practices staat al op mijn verlanglijstje). Na de break (waaronder een groepsfoto met de kikkert van TOAD op het heilige gras van de Arena)  een presentatie door Thomas Klughardt over performance-onderzoek met Toad. Jammergenoeg kwam wat hij wilde vertellen niet helemaal uit de verf. Daarna werd de grote Oracle PL/SQL en SQL-quiz van AMIS gespeeld (heb ik eindelijk Oracle ACE Lucas Jellema  – maar dan zonder bril – eens in het echt gezien), maar ik viel net buiten de prijzen. Na afloop was er een borrel in de Koninklijke Loge met vooral veel lekkere snacks, ook niet te versmaden. Helemaal goed zo!

Tagged: Tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.