Het keurmerk in de zorg

keurmerkEén dezer dagen wordt het verpleeghuis waar mijn vrouw werkt bezocht door een commissie van wijze mannen die gaan beoordelen of de instelling voldoet aan de eisen om het Bronzen Keurmerk te mogen ontvangen.
Hoe gaat zoiets in zijn werk en wat zijn de voorwaarden om zo’n keurmerk te mogen ontvangen?
Al Googlend kom ik daar niet zo één twee drie achter (Dit kun je toch niet concreet noemen, wel?).
Blijkbaar gaat het ook om de aanwezigheid van personeel. Ik begreep dat er tijdens dit hoge bezoek geeneen invaller of uitzendkracht werkt (terwijl het de laatste tijd normaal is dat minstens de helft van het personeel niet in vaste dienst is) , de afdelingen veel ruimer bemensd zijn dan anders (deze dag wél volgens de norm bezet) én het verplegend personeel gebriefd is over wat verteld mag worden.
Wordt het geen tijd voor een mystery guest of laat dit soort commissies zich graag bedotten?

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.