Te klein voor zout…

mini slakjeDankzij de regen van de laatste tijd kruipt er weer van alles door de tuin heen. Gelukkig hebben we geen kropjes sla meer staan; ze waren al snel tot gatenkaas gegeten door alle slakken! Sommige zijn echte klimmers, ik weet niet hoe ze het doen maar doorzettertjes zijn het; tot bovenin struiken of een deur zie je ze zitten.
Ik heb ze alleen nog nooit ‘geboren’ zien worden (ik weet het , ‘t zijn eikruipers) dus of je hebt geen slakken of meteen van die grote.
Maar vanmiddag zag ik een heeeeeeel kleintje op de kliko zitten (hoezo doorzetter, ‘t zit er blijkbaar al vroeg in!) en heb er een muntje van 10 Eurocent naastgelegd om te laten zien hoe klein het slakje is.

Tagged: Tags   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.