Shoppen met contactlenzen

contactlenzenSinds m’n twintigste draag ik -met tussenpozen- contactlenzen. Ik heb diverse soorten op m’n ogen gehad; harde lenzen, 24-uurs lenzen en diverse soorten zachte contactlenzen.
Een bril is gemakkelijker; lenzen bieden meer comfort (zeker wanneer je op de fiets zit en het regent); nooit meer natte of beslagen glazen voor je ogen.
De afgelopen 5 jaar heb ik met veel plezier Biomedics lenzen gedragen. Het duurde even voordat de juiste ‘pasvorm’ gevonden werd; mijn ogen zijn iets vlakker (BC 8.9) dan die van de gemiddelde lenzendrager, maar uiteindelijk zaten ze goed .
Helaas begon eind vorig jaar het gedonder in met de glazen; ik kreeg wat problemen met kijken en volgens de lenzenboer kwam dat door te droge ogen, vaak veroorzaakt door de airco op kantoor. ‘Gelukkig’ was er een alternatief, de Acuvue advance. En inderdaad, ze zaten een stuk prettiger alleen was het zicht iets minder goed dan bij de vorige. Ik weer terug. ‘Gelukkig’ was er iets nieuws op de markt, ik geloof dat deze lenzen ProClear heten. En weer een pas-setje besteld. Deze lenzen zaten helaas erg beroerd en zijn nog niet leverbaar in de ‘platte’ uitvoering. Ik moet nu dus kiezen tussen lenzen die niet zo goed zitten maar waar ik goed mee zie, en lenzen waar ik iets minder mee zie maar wel comfortabel zijn. Lastig!
Ik ga nog een kwartaal de Acuvue’s proberen, maar misschien moet ik toch eens bij een andere opticien langsgaan, ik vind op het Internet voldoende lenzen in ‘afwijkende’ maten…

Tagged: Tags

One thought to “Shoppen met contactlenzen”

  1. heb ook harde lenzen gaan wel een anderhalf tot 2 jaar mee!

    en over dat kiezen kan je echt niet wennen aan die niet lekker zittende lenzen? dan moet je de andere nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.