Onverdoofd castreren

biggenballenVolgens een bericht in de Volkskrant hebben de supermarkten het besluit genomen om vanaf 2009 niet langer vlees te verkopen van varkens die onverdoofd gecastreerd zijn, maar is LTO Nederland – de koepel van landbouwend en veetelend Nederland daar tegen.
Het castreren is nodig omdat 5 á 10 procent van de (mannelijke) biggetjes later, wanneer ze in de pan liggen, een sterke geur – berengeur – verspreiden. Het verdoven van de biggetjes geeft gedoe volgens LTO, want er moet dan elke keer een dierenarts komen om de biggetjes te verdoven, nu wordt het castreren door de boer zelf gedaan.
Te belachelijk voor woorden!

Laten we afspreken dat alle LTO-leden voortaan ook onverdoofd onder het mes gaan, scheelt ook een hoop gedoe en het is geen overbodige luxe; ik vind dat er aan de meeste boeren ook een berenluchtje hangt!

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.