Het wordt vol in het bijenhotel!

vliegIk kon vanmiddag een nieuwe ‘bewoner’van ons insectenhotel betrappen. Nou ja bewoner, het is natuurlijk een vader of moeder die het nageslacht op een veilige plek laat uitkomen en opgroeien. Dit vliegje is er maar druk mee geweest; telkens weg om nieuwe ‘stopverf’ te zoeken, en dan bij terugkomst vergeten zijn welk gaatje het ook alweer was. Maar nu is het bijna klaar! Toen dit beestje wegvloog zag ik het holletje al bijna helemaal vol zitten.
Dat zal een drukte worden wanneer alles tegelijk ontwaakt, maar ik neem aan dat ieder insect z’n eigen kalender heeft dus dat zal wel meevallen. Het blijft een leuk ding, zo’n kast in de tuin met alles wat eromheen vliegt en doet!

Tagged: Tags   

One thought to “Het wordt vol in het bijenhotel!”

 1. Louis,

  dat ‘vliegje’ is dus ook een bij.
  Vliegen bouwen niet zulke nesten.
  Dat je het maar even weet.
  Ik ga er dit voorjaar nog een paar bijbouwen trouwens,plus een paar hommelnesten; het wordt elk jaar leuker.

  Groetjes,

  Harry Kal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.