Feestelijke uitbreiding van ons insectenhotel

rietjesSinds ons bijenhotel zo druk wordt bezocht wordt ook Rosalie een stuk enthousiaster over die rare kast met gaatjes die aan een muur in de tuin hangt.
Geheel toevallig was ze laatst op een vrijdag thuis, en ik ook vanwege een studie-ochtend en had ze van Schooltv het programma Nieuws uit de Natuur op staan, opeens een grote gil “Louis kom eens gauw”. Wat bleek: ze lieten ook een insectenkast zien, met daarbij wat voorbeelden om er zelf ééntje te maken met rietjes. En dat moest uiteraard meteen toegepast worden.
Het staat erg vrolijk en ik hoop dat er snel één of ander vliegend beest z’n eitjes in wil leggen! Op het moment is het erg druk met een langwerpig soort vliegen, zou het de gaasvlieg zijn (waarvoor ook speciale insectenkastjes te koop zijn)?

Tagged: Tags   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.