Geen No-claimregeling meer, wel minder premie?

In het regeerakkoord van ons jongste kabinet is afgesproken om de no-claimregeling voor ziektekosten af te schaffen en te vervangen door een nieuw systeem waarmee chronisch zieken worden ontzien. Hoewel dat ‘nieuwe systeem’ nog erg vaag klinkt lijkt dit goed nieuws voor alle partijen, maar is dit ook zo?
De regeling is nu zo dat iedere verzekerde een bedrag aan ziektekosten zelf moet betalen en daarboven alles vergoed krijgt (waarvoor je verzekert bent uiteraard), verbruik je minder kosten dan krijg je het verschil teruggestort. Is dit een eerlijke regeling? Er wordt gezegd dat chronisch zieken er niets aan kunnen doen dat ze boven dat bedrag uitkomen en dus niets teruggestort krijgen, en dat het daarom een oneerlijke regeling is. Ik waag het te betwijfelen, ze worden er niet slechter van dan mensen die weinig kosten maken, ze krijgen alleen geen no-claim terug. Het zou pas oneerlijk zijn wanneer deze groep mensen meer kosten moeten maken, maar daarvan is dus geen sprake!
Ik kreeg de afgelopen week een bericht van mijn verzekeringsmaatschappij dat ik de no-claim teruggestort krijg, dit geld ga ik dus missen wanneer de nieuwe regeling in gaat. Ik zou het niet meer dan redelijk vinden dat de ziektekostenpremie ook met hetzelfde bedrag omlaag zou gaan, dat zal wel een mooie droom blijken!

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.