Medicijnen bestellen vanuit mijn luie stoel?

deFrieslandIk kreeg onlangs het verzekerdenblaadje van De Friesland zorgverzekeraar dat getooid gaat met de mooie naam “Lekker Gezond Bezig”. In het voorjaarsnummer van 2007 staat een pagina over het bestellen van medicijnen via Internet;
‘Thuis geneesmiddelen bestellen nu gemakkelijk via internet’. Klinkt erg mooi, totdat duidelijk wordt hoe het werkt:

Het gaat om medicijnen die zowel met als zonder recept verkrijgbaar zijn. De medicijnen met recept kunnen worden besteld door het opsturen van het originele recept per post (door de verzekerde) of per fax via de huisarts.

Ik vraag mij af: wat heeft dit in $%^@#naam te maken met online geneesmiddelen bestellen? HELEMAAL NIETS!!! Het is gewoon weer blabla-praat in een reclameblaadje. Mijn huisarts regelt al vele jáááren dat ik een geneesmiddel meteen kan ophalen bij de apotheek, het recept gaat al die tijd per weet-ik-veel gewoon rechtstreeks naar de apotheek om-de-hoek die het nog wil langsbrengen ook. Ik snap echt ‘de voordelen van de internetapotheek’ niet. Het zal wel om kostenreductie bij De Friesland draaien; ze slaan nu zeker zélf hun medicijnen voor een prikkie in!

Tagged: Tags   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.