Het bijenhotel

bijenhotelHet was vandaag een drukte van jewelste in de tuin rond de insectenkast (wij noemen dit altijd het bijenhotel). De ene bij na de andere kwam langs (misschien was het wel vaak dezelfde, wie zal het zeggen) om een inspectie uit te voeren. Eerst een beetje rondzoemen op zoek naar het beste gaatje en opeens is hij verdwenen. Even later komt de bij er achterwaarts weer uitgekropen. Ik ben dan toch wel erg benieuwd wat hij heeft gedaan.
Vanmiddag waren ze even het spoor bijster; ik had de kast even verplaatst om ‘m aan de muur te kunnen ophangen; een drietal bijen blééf rondzoemen rond de tafel waarop de kast eerst stond. Toen hij eenmaal hing hadden ze gelukkig vrij vlot door wat de nieuwe plek was. Grappig!
Een paar dagen geleden kreeg ik al een emailtje van de maker van de kast, mijn ex-collega Harry, hoe het er mee stond. Bij hem in Huizen was er al veel meer activiteit rond zijn insectenkast dan bij mij (maar misschien had ik niet goed opgelet).

Tagged: Tags   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.