Verpleegtehuizen, fusies en het management.

verpleeghuisMijn vrouw werkt al een aantal jaren in een niet nader te noemen verpleeghuis in Amersfoort.
Sinds een aantal jaren fuseert dit verpleeghuis met het ene na het andere verpleeghuis waardoor er weer een grotere organisatie ontstaat.
Over het algemeen (zo lees ik mee in het personeelsblaadje) zit er een vlekje aan de te fuseren instelling, en meestal van financiële aard; ze hebben een tekort.
Wat er dan gebeurt is dit: welkom gebouwen, medewerkers en management. We versoberen de zorg om het tekort weg te werken (en dat gaat in deze sector altijd op dezelfde manier: verminderen van de handen aan het bed). Het management blijft uiteraard op volle sterkte want tja, de span of control wordt natuurlijk wel groter dankzij de fusie. De grootste baas krijgt er uiteraard wat geld en privileges bij, want hij is natuurlijk wel de baas geworden van een nóg grotere toko.
Wanneer je de aanleiding voor fuseren leest gaat dat altijd over voordelen; vanwege schaalvergroting doelmatiger werken, goedkoper inkopen en zo. helemaal nooit staan er gevolgen als boven genoemd bij; verschraling van de (toch al minimale) zorg en meer geld kwijt aan het management.
Ben erg benieuwd waar de vele miljoenen van ons kakelverse kabinet gaan terechtkomen. Meer handen aan het bed? Zullen we wedden?

Tagged: Tags  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.